31 Ara 2017
Aralık 31, 2017

2018 Burç Yorumları

0 Yorum

 

Romalı değişim ve başlangıçlar tanrısı JANUS.

2018 BURÇ YORUMLARI:

Hülya Ataşcıoğlu

Her yıl 1 Ocak’ta, dünyanın birçok ülkesinde insanlar yeni bir yılın başlangıcını kutluyor. Aslında, takvimin başlangıcına işaret eden festivaller ve kutlamalar binlerce yıldır var. Ancak bazı festivallerin, içki içme ve eğlence fırsatı gibi görülmesinin yanı sıra birçok Yeni Yıl kutlaması tarımsal ve astronomik olaylarla ilişkiliydi. Örneğin Eski Mısır da Nil’in yıllık taşkını ile başlardı bu da Akyıldız’ın yükseldiği ana denk gelirdi. Fenikeliler ve Farslılar yeni yıla bahar ekinoksuyla başlarken, Yunanlılar yeni yılı kış gündönümünde kutlarlardı. Çin Yeni Yılı’nın ilk günü ise, kış gündönümünden sonraki ikinci yeni ayla birlikte gerçekleşirdi. Rivayetlere göre, takvim Roma’nın kurucusu Romulus tarafından M.Ö 8. yüzyılda oluşturuldu. Ancak yüzyıllar geçtikçe, bu takvim güneşle senkronize olmamaya başladı ve M.Ö 46’da imparator Julius Caesar, o zamanın en gözde gökbilimcilerine ve matematikçilerine danışarak bu sorunu çözmeye karar verdi. Daha sonra, günümüzde dünya çapında birçok ülkede kullanılan modern miladi takvime çok benzeyen bir güneş takvimi olan Jülyen takvimini oluşturdu. Yeniliğin bir parçası olarak, Cesar yılın ilk günü olarak 1 Ocak’ı seçti. Bunun nedeni ise bu ay ile aynı ismi taşıyan ve iki yüzünden biri geçmişe biri de geleceğe bakan Romalı değişim ve başlangıçlar tanrısı JANUS’ u anmaktı. Bu kavram, bir yıldan yeni bir yıla geçiş kavramı için kullanılmaya başlandı.

KOÇ : 2018 kişisel değerlerinizin ön plana çıktığı bir yıl olacak. Mücadeleyi seven yapınız ve bu yaklaşım hayatınızın her bölümünde size kazançlar getireceği açık ve hedefleriniz geçtiğimiz yıla oranla bu yıl daha dikkat çekici olacak. Yılın ilk altı ayı aşk, aile ve arkadaşlık ilişkilerinde genel olarak siz kazançlı olabilirsiniz. Haziran ayından sonra ki sürecinde ise hayata karşı biraz daha mücadeleci davranışlar içerisinde olacaksınız. Bazı arkadaşlıklarınızın bu süreçte son bulma ihtimali olabilir. 2018 yılında hayatınızın her alanında biraz daha profesyonel davranışlar gösterebilmelisiniz. Böylelikle her şeyi daha net görebilirsiniz. Sağlık yaşamında ise en büyük problemlerin asıl sebebi strese bağlı olarak geliştiğini unutmayın. Hayatınızda huzuru ve rahatlığı eksiltmeden 2018 de yaşamdan keyif almaya bakın. Son yedi yıl içinde Uranüs etkili büyük farklılıklar ve aniden gelişen iyi ve kötü olaylar yaşadınız fakat 2018’ den itibaren istikrarlı ve dengeli olarak daha keyifli olacaksınız. Ayrıca Jüpiter’in akrep etkisi ile de maddi olarak rahatlayacaksınız Özellikle 11 Mart-7 Mayıs-11 Kasım haftasında ki tutulmalar ile özellikle flörtler ve keyifli dönemleri yaşayabilirsiniz.

BOĞA : Geçen yılların olumsuzluklarından sonunda kurtulmaya başlıyorsunuz. Farklılığı hemen hissederek toparlanmaya başlayacaksınız. Yaratıcılığınız iş ve kariyer hayatınızda daha fazla dikkat çekebilir. Özellikle iş ve kariyer hayatınız söz konusu olduğunda inatçı ve dik duruşa sahipsiniz. Ancak iş hayatınızda ki sert tutumunuzu aşk hayatınızda sergilerseniz, aşk hayatınızda kopmalara neden olabilir. 2018 yılının ikinci yarısı sizin için iş ve kariyer açısından daha başarılı ve kalıcı olacak. Bu dönem içerisinde başlayacak birlikteliğiniz uzun süreli olabilir. Biliyorsunuz hedeflediğiniz hayata ulaşabilmek için  sağlığınızı yakından takip etmeniz gerekiyor. Yılın ilk yarısında yorulacaksınız ancak yılın ikinci yarısı sizi fazlasıyla mutlu edecek. Değişik bir döneme giriyorsunuz ve iyi bir dönem diyebiliriz. Evlilik ve ilişkilerde ki sıkıntılar çözebilecek bir yıl ve Satürn Oğlak etkisi ile ortaklık ya da evlilik gerçekleşebilir.  31 Ocak  ve Şubat’ta ki tutulmalar ile mülk sahibi olabilir ve aile büyükleri ile de yakından ilgilenmeniz gerekebilir.

İKİZLER : 2018 yılı sizin için önemli ve dikkat çekici yaptığınız iş ne olursa iş ve kariyer hayatınızda büyüme sağlayabilir maddi açıdan daha da özgür olabilirsiniz. İlk altı ay kadar olan süreçte iş ve kariyer anlamında büyük şansa sahip olabilirsiniz. Motivasyonunuz eskisinden de güçlü olacak. İkili ilişkilerde her şey istediğiniz gibi ilerlerken  baskın olmamaya çalışmalısınız. Hayatınıza girecek olan yeni bir kişiyle sosyal hayatınız sayesinde bir araya geleceksiniz. İkili ilişkiler bu yıl daha iyi durumda olabilir.  Yılın ilk yarısında da ikinci yarısında da sağlığınız iyi durumda olacak. Ancak geçmişte kalan veya halen devam eden sağlık sorununuzla yakından ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Her şeyden önce sağlığınızı iyi durumda tutmaya çalışmalısınız. Geçen yıl Satürn den çok sorun yaşadınız hayata bakışınız değişti artık Jüpiter Akrep’te olması ile iş ve kariyerde ilerleme sağlayacaksınız. Sağlık konularında pek çok çözülmeler ekonomik olarak rahatlayacaksınız. Güçlü Jüpiter’in 6. Evinden geçişinden dolayı olumlu etkileri yaşayacaksınız yılın en şanslı burcu olarak evcil hayvan alabilirsiniz ve kendi hayatınızda ki sorunları çözebilirsiniz.

YENGEÇ : Şimdiye kadar inandığınız veya büyük bağlılık duyduğunuz düşüncelerinizin yavaş yavaş değişim göstereceğini fark edebilirsiniz. Her ne kadar değişimden yana değil olsanız da   size fayda sağlayacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Karakterinizin giderek güçlenecek olması sizin açınızdan mükemmel bir durum ancak bunu birlikte olduğunuz kişiye karşı eziyete dönüştürmemelisiniz. Düşüncelerinizden, karakterinizden ve yeteneklerinizden bu yıl fazlasıyla yararlanacaksınız. Bu yıl belki de en fazla dikkat etmeniz gereken alacağınız riskler olacak. Kendinize her zamankinden daha fazla güveneceğiniz için risk almaya daha müsait olacaksınız. Maddi durumunuz da başarınızla orantılı olarak yükselişte. İkili ilişkilerde karşılıklı olarak birbirinizi anlamaya çalışmalısınız. Sağlığınızla ilgili olarak gelişmeleri mutlaka yakından takip etmelisiniz. Beklentilerinizden hızlı bir yıl geçireceğiniz için çok fazla yorgunluk yaşayabilirsiniz. Bağışıklık sisteminize dikkat etmelisiniz. Kilo vereceğiniz bir yıl geçireceksiniz. Jüpiter yengeç burcunda da çok etkili Satürn’ün Oğlağa gelmesi ile disipline olacaklar ve çalışmaların sonuçlarını alacaklar ve özgüvenlerinin gelişimi için yeni olaylar yaşayabilirsiniz. Yurtdışına çıkabilirsiniz yabancı ülkelere seyahat görülebilir radyo ve medya işlerinde özellikle ön plana çıkabilirsiniz.

ASLAN : 2018 yılı hayatınızın her alanında şimdiye kadar olduğundan çok daha fazla ön planda olduğunuz bir yıl olacak. Çalışmalarınızı daha doğru yapabileceğiniz için yaşam standardınızı da yükseltme imkanı elde edebilirsiniz. Fakat istediğiniz konuma ulaşmak için biraz daha beklemede kalmalı ve sabretmelisiniz. İkili ilişkilerde ki birlikteliğin temellerini bu yıl daha sağlam atabilirsiniz. Partneriniz ile ilgili en ufak anlaşmazlıklarda gereğinden fazla tepki gösterebiliyorsunuz. Yaşadığınız sorunların her geçen gün büyümesi tamamen bundan kaynaklanmakta. İlişkinizle ilgili herhangi bir karar almadan önce sadece kendinizi değil karşınızdaki kişiyi de düşünmelisiniz. İkili ilişkilerin devamlılığı için çabalayın, her şey zamanla düzeldiğini görebilirsiniz. Yaşamınızın her noktasında sorumluluklarınıza daha fazla zaman ayırabilirsiniz. Bu yılın ilk günlerinde sağlık kontrolüne gidebilirsiniz. Bu yıl Güneş ve Ay tutulmalarında bazı değişiklikler yaşayabilirsiniz.  İş ortaklıkları, yurt dışına taşınma gibi güneşin bulunduğu ev konumuna göre değerlendirilebilir.  Jüpiter etkisini güneş tutulması ile birlikte yaşayacaksınız ve tutulma aksanı durumunda 31 Ocak -11 Ağustos- 27 Temmuz haftası sağlığınız dikkat etmeniz gerekecek. Bu konumda Mars retrosu Kova da sağlığa dikkat işaret vermektedir..

BAŞAK : Zihinsel açıdan yaşadığınız sorunlar bu yıl yavaş yavaş ortadan kalkmaya başlayacak. Hayatınızda bir takım köklü değişimler yapmak isterken çevrenizdeki kişilere karşı kesinlikle sert bir tavır ortaya koymamanız gerekiyor. Burcunuzun özelliklerinden dolayı detaycı bir yapıya sahip olmanıza rağmen gözden kaçırdığınız çok fazla şey var. Sorumluluklarınız Haziran ayına kadar ağır olabilir. İş ve kariyer hayatınızda her şeyi yoluna koymak gibi bir düşünceye sahipseniz mutlaka ikili ilişkilerde elinizden gelenin en iyisini yapmalısınız. Kariyerinizde çok büyük sorunlarla karşılaşmayacak olsanız da biraz zorluk çekebilirsiniz. Yolunda gitmeyen her ne varsa Haziran ayından sonra yoluna girebilir ve siz rahat nefes alabilirsiniz. Duygusal ilişkilerde hayal kırıklığına uğramak istemiyorsanız hayatınıza girecek olan kişiyi tanımaya çalışmalısınız. Çevrenizde anlaşamdığınız insanlar olabilir ve gerginlik hissedebilirsiniz. Sağlığınıza önem verdiğinizi düşünüyorsunuz ancak verdiğiniz önem sandığınız kadar büyük değil. Geçmişten gelen sağlık sorununuzla ilgili de güzel gelişmeler olabilir.  Ekonomik olarak rahatlıyorsunuz bunun yanında ev değiştirmiş olabilirsiniz eğlenceli bir dönem geçireceksiniz bekar olanlar aşık olacak hazirandan sonra tutulmalar sağlığınız etkileyebilir. Önemli kaynakların  arttığı bir yıl ve  kariyerde yükselişin olduğu görülebilir ancak arkadaş ve sosyal çevrede kopmalar yaşanabilir.

TERAZİ : 2018 yılı  yaşantınızın düzene gireceği yıl olarak dikkat çekmekte ve yaşam kalitenizin artması için elinizden geleni yapmak isteyeceksiniz. Eğitim hayatınız, aşk ve sosyal hayatınız açısından size yardımcı olabilir. İş hayatınızda yavaşlamalar yaşanabilir ve bazı  engellerle karşılaşabilirsiniz. Yeni iş kaynağı arayışlarına yönelebilirsiniz. Kendinize güvenmeli ve iş hayatınızda önemli adımlar atacağınıza da kendinizi inandırmalısınız. Her şeyi zamanında ve en doğru şekilde yapacak olmanız sorumluluklarınızın artmayacağı anlamına geliyor. Daha önceleri almaktan korktuğunuz kararları bu süreçte alabilirsiniz. Dostunuz olarak gördüğünüz bir kişinin aslında size iyi gelmediğini fark edecek ve aranıza mesafe koyacaksınız. Sosyal hayatınıza dilediğiniz gibi yön verecek olmanız yeni başlangıçlar yapmanıza neden olabilir. Partneriniz olan kişiyle aranızdaki bağı eskisinden de kuvvetli bir hale dönüşecek ve yalnız olanlar yılın ikinci yarısında aradıkları mutluluğu bulabilecekler. Gözden kaçırdığınız detaylar istenmeyen sağlık sorunlarına sebep olabilir. Terazi burçları hayatınızda çok bereketli olacağınız bir yıla giriyorsunuz. Bu enerji 2017 kasımın dan beri başladı ve geçen yılın çalışmaları karşılığını almaya başlayacaksınız. Şubat ve Kasım aylarında özellikle yaratım gücünün arttığı bir dönem olacaktır.

AKREP : Zamanında yapmanız gereken veya yapmamanız gereken şeyleri yaptığınız için yanlış adımlar atabilirsiniz. Geçmişe takılı kaldığınız sürece hiçbir şey istediğiniz gibi olmayabilir. Sosyal yaşantınız yılın ortalarına doğru  büyük oranda değişecek. Edinimlerinizin başarısızlıkla sonuçlanmayacağını bilmelisiniz. Başarılı olacak ve özellikle de maddi anlamda istediklerinizi rahatlıkla elde edebileceksiniz. Birlikteliğinize hayatınızın diğer alanlarından daha fazla değer veriyorsunuz. Karakteristik olarak,  dikkat çeken bir yapıya sahipsiniz. Karşı cins, etki alanınıza girdiğinde size karşı koyamıyor olabilir. İkili ilişkilerde kendiniz gibi davranmalı, olduğunuz kişi olmalısınız.  2018 yılı hayatınızın diğer bölümlerinde her ne kadar zor gibi görünse de  sağlıkla ilgili konularda yüzünüzü güldürecek. Geride bıraktığımız yıllardan daha güçlü hissedeceksiniz kendinizi. Keyfinizin sağlıkla ilgili konularda yerinde olacağını bilmelisiniz. Toparlanıyor ve eski gücünüze yeniden kavuşuyorsunuz. Jüpiter Akrep burcuna girişi ile geçmişteki davalar bitecek ve ekonomik sorunlar azalmaya başlayacak,  hastaklıklar hafifleyecek hayatınızda büyümeler ilerleme ve gelişmelerin olduğunu gözlemleyebiliriz.  Venüs retrosundan sonra yani 27 Aralık – 11 Subat’tan sonra kazançlarınız artacaktır.

YAY : Yay burcu, iş ve kariyer hayatınızda düşüncelerinizi artık geri planda tutmayacaksınız.  İş ve kariyer açısından önemli fırsatlar elde edebilirsiniz. Para kazandıracak, iş standardınızı yükseltecek girişimleri kafanızda çok güzel canlandırıp uygulamalısınız. Eğitim hayatına devam edenler istediğiniz sonuçları alacağınız bir süreç var önünüzde. Eğitim, iş veya sosyal hayatınız aşk açısından fırsatlar ile dolu. Yılın ikinci yarısından sonra ikili ilişkilerde zaman zaman tartışmalar yaşanabilir. Bazılarınızın hayatlarında mutlaka sonlanmalar olacak ancak bunlar yıpratıcı olmayacak.  Hayatın akışına ayak uydurmak için de sağlıklı olmak durumundasınız sağlığınız her şeyden önemli. Çok sınandınız ve kendiniz ile ilgili değişimler yaşadınız bu yıl bol bol seyahat edeceksiniz. Tutulmaların etkisi ile birlikte eğitim almaya başlayacaksınız ve  aslında yurtdışında  en büyük ödülleri alabilirsiniz. Genel anlamda bağımsızlaşacaksınız kazancınız artacak.  İş, kariyer anlamında olduğu gibi Şubat, Mart ayların da  maddi olarak büyüyebileceksiniz.

OĞLAK :  Hayatınızın her alanında fırsatlar olduğunu göreceksiniz. Geçen yıl karşılaştığınız olumlu veya olumsuz durumlar sizi hayat deneyimi kazandırdı. Özellikle ikili ilişkilerde ve iş hayatınızda sakin kalmaya çalışmalı, sabretmeli ve gelişmeleri yakından takip etmelisiniz. Yalnız olan Oğlak burcları daha fazla ön plana çıkabilirsiniz. Sosyal ortamda karşınıza çıkan kişi sizi sandığınızdan fazla etkisi altına alacak. İş hayatınızda yükselmek istiyorsanız her şeyin bir zamanı olduğunu unutmayın. Gelir düzeyiniz, başarılarınızla doğru orantılı olacak. Genel olarak başarılı bir yıl geçireceksiniz.. Sağlığınızı fazlasıyla geri planda tuttuğunuz için yıl içerisinde çok fazla problemle karşılaşabilirsiniz. Kariyer hayatı sizin için önemlidir ama Satürn Oğlak burcuna gelmesi ile daha disipline olacaksınız ve çalışmaların karşılığını alacaksınız. Oğlak burcunun Satürn’ün etkilemesi ile güneşinizin bulunduğu eve göre sorumluklar alacaksınız tutulmalar önemli başlangıçta kazançlarda düşme olabilir ve bazı haritalarda kareler varsa iflas ile karşılaşabilirler. Ancak çevreden destek alabileceksiniz.  Genel olarak sizin için iyi bir yıl diyebiliriz.

KOVA : 2018 yılında kendinize daha fazla güvenmeye ve ilgilenmeye ihtiyacınız olabilir. Kendinize güvenmemek size iş ve kariyer hayatınızda yanlış kararlar verdirebilir. Fırsatları değerlendirmek isterken de analizlerinizi en iyi şekilde yapmanız gerekebilir. Özellikle yılın ilk altı ayı risklerden uzak durmalısınız. İş ve kariyer hayatınızda geçen yıl başlattığınız işleri bu yıl büyütme imkanı elde edebilirsiniz. Özgürlük ihtiyacınız artabilir. Aile yaşantınıza daha fazla önem vermeniz gerekebilir çünkü ilgisiz oluşunuzdan şikayetçi olabilirler. İkili ilişkilerde yalnız kova burçları için yeni şanslar olabilir. Genel olarak 2018 yılından istediklerinizin karşılandığı bir yıl. Hayatınıza dair düzensiz gibi görünen her ne varsa düzeltebilir ve toparlanmalar sağlayabilirsiniz. Hayatınızın diğer bölümlerinde istediklerinizi elde ederken sağlığınızı ihmal etmemeye çalışmalısınız. Genel olarak sağlıklı bir yıl sizi bekliyor olacak. : Bu yıl kariyer hayatınız da özellikle medya’da gelişim olacak ciddi büyümeler yaşayacaksınız. 12. evden gelen Satürn etkisi ile sağlığa dikkat etmelisiniz çok çalışan bazı kova burçları özellikle Temmuz ortasından sonra evlilik, iş ve kariyer de ilerleme sağlayacaklar. İkili ilişkilerde büyük aşklar 11 Haziran haftası gerçekleşecek ve çocuk isteyen kovalar arzularına ulaşacaktır.

BALIK : Geride bıraktığımız iki yıl boyunca hayata karşı olan bakış açınızda büyük ölçüde değişimler yaşadınız. Yılın ilk altı ayına kadar olan süreçte istediklerinizi elde etmekte bir sorun yaşamayacak ve yılın ikinci yarısına kendinizi daha iyi hazırlayacaksınız. Size sunulan fırsatlar bu süreç içerisinde daha da artabilir.  Maddi geliriniz gerilemeyecek fakat artması biraz size bağlı olacak. Kendinizi hayatın her konusunda geliştirmeyi başardınız. Arkadaş çevreniz iyiden iyiye gelişmeye devam edecek. İkili ilişkilerde yılının ilk yarısında biraz olsun ihmaller yaşanabilir. Baskı altına olduğunuzu ve kısıtlandığınızı düşünebilirsiniz. Olumsuz bazı düşünceleri iç dünyanızda  büyütmemeli ve düşüncelerinizi aktarmaya çalışmalısınız. Bu yıl hem fiziksel hem de zihinsel olarak yoğun bir yıl olabilir.  Sağlığınızı ihmal etmemelisiniz.. Sağlığınızı riske atacak her şeyden uzak durmaya çalışmalısınız.  Uzun süredir var olan bir probleminizle ilgili yüzünüzü güldürecek haberler alacaksınız. Geçmiş yıllarda kariyer ile sıkıntı yaşadınız ve karşılığını alamadınız fakat artık almaya başlıyorsunuz. Satürn’ün 11. ev üzerinde olumlu duruşu kariyer arayanlar için önemli yükselişe geçiyorsunuz, sorumluluklar azalıyor ancak bazı dostluklar ve arkadaşlıklar da kopmalara sebebiyet verebilir.

 

 

Cevap Yaz